دوزینگ پمپ سلونوئیدی دیافراگمی
دوزینگ پمپ سلونوئیدی دیافراگمی (دوزینگ پمپ الکترومغناطیسی ) یک پمپ تزریق یا پمپاژ سیال است. از دوزینگ پمپ سلونوئیدی در صنایع و کارخانههای صنعتی، برای تزریق یک محلول شیمیایی به آب گاز یا بخار استفاده میشود. دوزینگ پمپ معمولاً در سایز بسیار کوچک ساخته میشود و اغلب طوری طراحی میشود که دبی بسیار دقیقی را ارائه کند و به این وسیله حداکثر کنترل بر روی فرایند تزریق فراهم شود.
مکانیزم دوزینگ پمپ سلونوئیدی دیافراگمی
دوزینگ پمپ سلونوئیدی کوچکترین نوع پمپهای دوزینگ و از نوع پمپهای جابهجایی مثبت است.
همانطور که از نام این نوع پمپ پیداست در طراحی ساختار آن از سلونوئید استفاده شده است. سلونوئید مجموعهی از سیمهای حلقه شده دور یک هستهی رسانا است که عبور جریان الکتریکی از آن باعث تولید میدان مغناطیسی میشود. در دوزینگ پمپ سلونوئیدی نقش اصلی برعهده همین قطعه است.
با راهاندازی موتور و اتصال جریان الکتریکی به دوزینگ پمپ سلونوئیدی یک میدان مغناطیسی به وجود میآید که باعث حرکت شفت و محور متصل به دیافراگم و پیستونها میشود. این حرکت مکش سیال را به همراه خواهد داشت. با قطع شدن جریان این میدان مغناطیسی از بین رفته و شفت با یک فنر عقب نشینی کرده، و باعث می شود دیافراگمها به عقب برگشته و سیال به بیرون رانده شود. بدین ترتیب عمل مکش، تخلیه و تزریق انجام میشود.
ویژگیهای دوزینگ پمپ سلونوئیدی
پمپهای تزریق سلونوئیدی میتوانند فشار کمی را تحمل کنند و در هر بار تزریق سیال به درون مخزن دوز یا مقدار کمی از سیال را جابهجا کنند. به همین دلیل از پمپهای سلونوئیدی˓ در کارهای با حجم کم استفاده میکنند. البته هوشمندی دوزینگ پمپ سلونوئیدی نسبت به دوزینگ پمپهای موتوردار بسیار بیشتر است اما در هر صورت ظرفیت کم این پمپها مانع از استفاده از آنها در کاربردهای گسترده دارد.
پمپ تزریق سلونوئیدی دارای مگنت است. مگنت تعبیه شده در پمپهای دوزینگی دارای بار الکتریکی است که به هنگام وصل شدن جریان برق˓ این مگنت توسط میدان مغناطیسی ایجاد شده به حرکت درمیآید و شفت فلزی موجود در پمپ را تکان میدهد. درصورتیکه جریان قطع و وصل شود شفت فلزی با استفاده از یک فنر به سمت عقب هل داده میشود. این شفت فلزی به پیستون پمپ و یا دیافراگم آن متصل است و در هنگام حرکت باعث باز و بسته شدن دریچههای محفظه پمپ شده و تزریق یا انتقال سیال میشود.
سلونوئید درحقیقت یک فنر پیچخورده است که درون یک محفظه مارپیچی قرار داده شده است. در علم فیزیک سلونوئید به عنوان یک فنر شناخته میشود که دور یک هسته فلزی پیچیده شده است که وقتی به برق وصل شده و یک شدت جریان به آن اعمال میکنیم موجب ایجاد میدان مغناطیسی اطراف آن میشود. سلونوئیدها از نظر کاربرد بسیار مهم و ارزنده هستند؛ چراکه میتوانند یک میدان الکترومغناطیسی تولید کنند و آن را کنترل کنند و در اصل یک میدان الکترومغناطیس کنترل شده در اختیار شما قرار دهند.
راهنمای انتخاب دوزینگ پمپ مناسب
در حال حاضر پمپ های دوزینگ و یا به اصطلاح امروزه که تحت عنوان پمپ های تزریق و یا مترینگ پمپ نامیده شده اند باعث شده اند که برای افزودن مواد شیمیایی ب محلول ها در صنایع مختلفی کاربرد داشته باشند. انتخاب یک دوزینگ پمپ مناسب میتواند با چالش همراه باشد زیرا مداوما در شکل آنها تغییراتی انجام میشود و همچنین تنوع بسیار زیادی دارند.
دبی دوزینگ پمپ سلونوئیدی دیافراگمی
مهمترین عامل در نظر گرفته شده برای انتخاب یک دوزینگ پمپ مناسب، میزان آبدهی و یا دبی آن است. درصورتی که اطلاعات کافی در مورد دبی که مدنظرتان است داشته باشید فرآیند انتخاب پمپ دلخواهتان، سریعتر و بهتر انجام میشود. اندازه گیری دبی برا اساس لیتر بر دقیقه و یا واحد گالون در دقیقه انجام می شود.توجه به این نکته حائز اهمیت است که بدانید در اصطلاح عموم و در بازارهای امروزی واژه دبی به کار برده نمیشود بلکه به جای آن از قطر پمپ استفاده میگردد. به این علت که میزان آبدهی و اندازه پمپ رابطه ی مستقیمی دارند و در صورت افزایش میزان آبدهی پمپ،اندازه پمپ نیز افزایش می یابد. برای اطلاع از اینکه دبی مورد نظرتات توسط کدام پمپ تامین میشود به این نکته توجه کنید که باید، باید پمپی را انتخاب کنید که حداکثر دبی مورد نظرتان از 90 درصد گنجایش آن پمپ بیشتر نباشد.
محیط عملیاتی دوزینگ پمپ سلونوئیدی دیافراگمی
محیط عملیاتی در انتخاب پمپ بسیار دارای اهمیت است و میتواند در انتخاب یک پمپ مناسب، بیشترین کمک را بکند زیرا توجه به اینکه دوزینگ پمپ انتخابی،در محیط گرم و زیر نور آفتاب کارایی دارد ویا برعکس، یعنی در دمای پایین و سرد؟
زیرا بسته ب شرایط شما انتخاب محیط عملیاتی مهم است برای مثال اگر میخواهید که پمپ شما در محیط گرم و زیر آفتاب کار کند باید پمپی را انتخاب کنید که تحمل دمای بالا را دارا باشد. این ویژگی ها ی دمایی بطور معمول در کاتالوگ دوزینگ پمپ ها ذکر میشود.
جمعبندی
دوزینگ پمپ سلونوئیدی انواعی از دوزینگ پمپها dosing pomp است که مواد شیمیایی یا سیال را به درون محفظهای که از آب و یا مایعات پر شده است، وارد میکند. پمپ های تزریق با استفاده از پیستون و دیافراگم باعث باز و بسته شدن دریچه خروج و جریان یافتن سیال را به وجود میآورند. دوزینگ پمپها از متریال مختلفی ساخته میشوند و با توجه به مواد شیمیایی که درون آنها جریان پیدا میکند ساخته میشوند.
پمپهای تزریق سلونوئیدی دارای نیرومحرکهای هستند که از طریق نیروی الکترومغناطیسی ایجاد میشود. تفاوتی که به طور عمده در دوزینگ پمپها وجود دارد نوع موتوری است که برای تولید نیرومحرکه استفاده میشود. حجم دبی و فشار قابلتحمل برای انواع دوزینگ پمپها متفاوت است. قبل از انتخاب دوزینگ پمپ تمام نکات گفته شده را در نظر بگیرید تا انتخابی هوشمندانه داشته باشید.