دوزینگ پمپ پریستالتیک
دوزینگ پمپ های شیمیایی پریستالتیک، که اغلب به عنوان پمپهای غلتکی شناخته میشوند، نوعی پمپ جابجایی مثبت هستند که میتوانند برای جابجایی انواع مختلف سیالات به آرامی و پیوسته در اطراف یک سیستم بسته مورد استفاده قرار گیرند. طیف وسیعی از دوزینگ پمپ های پریستالتیک ما برای استفاده در سیستم های دوزینگ با دبی و فشار کم طراحی شده اند. این پمپ ها، از برندهایی مانند Germac و Microdos، با جابجایی مثبت ناشی از روتورهای روی لوله سیلیکونی یا سانتوپرن کار می کنند. طیف وسیعی از دوزینگ پمپ های پریستالتیک ما برای طیف گستردهای از سیستمها، مانند ماشینهای ظرفشویی تجاری، ماشینهای ظرفشویی تجاری و شیشهشوییهای پذیرایی مناسب هستند.
اصل کار یک پمپ پریستالتیک
پریستالسیس :پمپ های پریستالتیک نوعی پمپ جابجایی مثبت هستند که برای پمپاژ انواع سیالات استفاده می شود. سیال در داخل یک شیلنگ یا لوله انعطاف پذیر نصب شده در داخل محفظه پمپ قرار دارد. اصل پمپاژ واقعی، که پریستالسیس نامیده می شود، مبتنی بر فشرده سازی و شل شدن متناوب شیلنگ یا لوله، کشیدن محتویات به داخل و بیرون راندن محصول از پمپ است.
یک کفشک یا غلتک چرخان از طول شیلنگ یا لوله عبور می کند و یک مهر و موم موقت بین دو طرف مکش و تخلیه پمپ ایجاد می کند. همانطور که روتور پمپ می چرخد، این فشار آب بندی در امتداد لوله یا شیلنگ حرکت می کند و محصول را مجبور می کند از پمپ دور شده و وارد خط تخلیه شود. در جایی که فشار آزاد شده است، شلنگ یا لوله بازیابی می شود و خلاء ایجاد می کند، که محصول را به سمت مکش پمپ، مکانیزم پرایمینگ می کشاند. ترکیب این اصول مکش و تخلیه منجر به یک عمل جابجایی مثبت خود پرایم قدرتمند می شود.
دوزینگ پمپ پریستالتیک چه کار می کند ؟
پمپ های اندازه گیری پریستالتیک در محدوده ظرفیتی بین 10 میلی لیتر در ساعت تا 410 لیتر در ساعت استفاده می شود. آنها در برابر فشار تا 8 بار پمپ می کنند.
انواع دوزینگ پمپ پریستالتیک
پمپ های پریستالتیک با دو روش تقسیم بندی می شوند. یکی از این روش ها از نظر سیستم انتقال سیال است ، که معیار دسته بندی در این روش ، نوع شلنگ استفاده شده در آن است.
پمپ های پریستالتیک به سه دسته شلنگی، تیوپی و خارج از مرکز 360 درجه ای تقسیم می شوند.
این دوزینگ پمپ ها از لحاظ فشار کاری به دو دسته تقسیم می شوند، که شامل پمپ فشار قوی و پمپ کم فشار است.
معایب دوزینگ پمپ های شیلنگی
- عدم تحمل فشار بالا
- جریان غیر یکنواخت و پالس
- مناسب نبودن در دمای بالا
- مناسب نبودن برای سیالات غلیظ و یا چسبنده و لزج
نحوه عملکرد دوزینگ پمپ پیستونی
شیلنگ در تماس با محفظه توسط غلتک هایی که روی روتور نشسته اند جدا می شود. حرکت چرخشی روتور نقطه قطع شده را در جهت پمپاژ مورد نظر حرکت می دهد و محیط پمپ می شود. هنگامی که غلتک محیط را از طریق شیلنگ در سر دوز فشار داد، شلنگ دوباره شل می شود. شیلنگ دوباره به خط می زند، فشار منفی ایجاد می کند و محیط تازه به داخل شیلنگ کشیده می شود.
مزایای پمپ پریستالتیک
- پمپاژ دو طرفه
- مکش بالا
- تنوع در ابعاد و اندازه
- عدم تماس سیال با قطعات پمپ
- قابلیت تنظیم دقیق دبی
- استهلاک پایین
- قابلیت پمپاژ یک نواخت
- هزینه پایین تعمیر
- قابلیت استفاده و راه اندازی در حالت خشک
از دوزینگ پمپ پریستالتیک کجا استفاده می شود؟
- تصفیه فاضلاب: اندازه گیری محیط های با ویسکوزیته بالا / محلول های پلیمری
- تصفیه آب آشامیدنی: اندازه گیری مواد ضدعفونی کننده
- صنایع غذایی: محیط های حساس به برش، رایحه ها، مواد افزودنی
- صنعت کاغذ: اندازه گیری مواد افزودنی
- مدارهای خنک کننده: اندازه گیری بازدارنده های خوردگی و بیوسیدها
- تولید پلاستیک: اندازه گیری مواد افزودنی
- کلی: اندازه گیری شیمیایی تا 410 لیتر در ساعت